Kanunen apartmanda 8 veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi tutuluyor. Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici konumunda oluyor.
Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile atanıyor. Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır; eski yönetici tekrar atanabilir.
Yöneticinin, aynen kat maliklerince atanan yöneticinin yetkilerine sahip ve kat maliklerine karşı sorumlu oluyor.
Yönetici, kaide olarak vekilin haklarına da sahip oluyor.
Kat malikleri,kendilerine düşen borçları ve yükümleri yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getirmezlerse, yönetici, hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmadan, kendine ait sözleşmeyi feshedip yöneticilikten çekilerek bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden isteyebiliyor.
Apartman yönetiminin hakları arasında, görevden istifa etmek de bulunuyor. Yönetici, bir istifa dilekçesi ile görevini sonlandırabiliyor. Apartman yönetimi istifa dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:
Apartman yönetimi istifa dilekçe örneği..
Sayı :
Konu :
Tarih :
YÖNETİCİLİĞİN
Unvanı :
Adresi :
YÖNETİCİNİN
Adı, soyadı :
T.C. kimlik no :
İstifa nedeni :
Tarih :
Sayın ……….. / Sitesi / Apartmanı/ Bloğu Kat Malikleri Kurulu’na
………………………………………………………… nedenden / nedenlerinden dolayı …/…/…. Tarihindeki Kat Malikleri Kurulu’nda devir aldığım yöneticilik görevimden istifa ediyorum. Görev yaptığım dönem içindeki gelir ve gider rakamları ile yöneticiliğe ait diğer evraklar ile , Yöneticilik Defteri ve İşletme Defteri Sayın Kurulunuza sunulmaktadır / sunulacaktır. …/…/…. .
Saygılarımla
YÖNETİCİ
Adı, soyadı, imzası, kaşe
………………….
KAT MALİKLERİ KURULU DİVAN HEYETİ / BAŞKANI
Adı, soyadı, imzası,
……………….
Apartman yönetimi karar defteri nasıl tutulur?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın