Kat Mülkiyeti Kanuna göre; Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri, yönetici ve denetçiler, kat malikleri kurulunun kararlarına uymakla yükümlü oluyor. Peki apartman yöneticisinin karar defteri nasıl olmalı? diyorsanız işte yanıtı…
Apartman yöneticisinin karar defteri!
Apartman yöneticisinin kat maliklerini senenin belirli günlerinde toplantı için bir araya getirmesi gerekiyor. Bu toplantılar Kat Mülkiyet Kanunu’nda yılda en az bir kere olarak zorunlu oluyor.
Yönetici tarafından düzenlenen genel kurul toplantısına tüm kat maliklerinin katıması gerekiyor. Katılamayacak kat malikleri 1.derece akrabalarına veya diğer kat maliklerine yazılı vekalet vermek sureti ile kendilerini kat malikleri kurulunda temsil ettirebiliyor.
Kat maliklerinin toplantıya katılım gösterebilmeleri için bina yöneticisinin on beş gün önceden genel kurul toplantısı duyurusu yapması gerekli oluyor.Toplantıda görüşülen ve alınan kararların ise karar defterine kaydedilmesi gerekiyor. Peki apartman yöneticisinin karar defteri nasıl olmalı? diyorsanız işte yanıtı…
Apartman yöneticisinin karar defteri…
İlk olarak apartman karar defterinin noterden tasdikli olarak alınması gerekiyor. Tasdiklenen apartman karar defterine toplantıda alınan kararlar yazılıyor.
Deftere toplantıya katılan kat maliklerinin adları yazılıyor. Toplantıya katılmayan fakat yazılı olarak yetki verilen kişiler var ise yazılar saklanmak üzere teslim alınarak onlar da söz sahibi sayılıyor.
İsimlerin kaydedilmesinin ardından alt kısma madde madde alınan kararlar öncelikleriyle kaydediliyor.Apartman karar defterinin eski yönetici tarafından maksatlı ve kasıtlı olarak kat malikleri toplantısına getirmemesi durumunda; kat maliklerinin düz beyaz bir kağıt üzerine alacakları karar ve yeterli imzaları ile da resmi olarak geçerli sayılıyor.
Apartman yöneticisi işletme defteri nasıl tutulur?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com