Kat Mülkiyeti Kanununa göre yöneticinin bazı görev ve sorumlulukları bulunduğu gibi istifa etme hakkı da bulunuyor.Peki apartman yöneticisi istifa etti ne yapmalıyız? diyorsanız işte yanıtı…
Apartman yöneticisi istifa etti ne yapmalıyız?
Kat Mülkiyeti Kanunu esasları gereğince, anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetiliyor ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartı ile, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor.
Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor.
Yönetim planları, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmünde oluyor. önetim planında hüküm bulunmıyan hallerde, anataşınmazın yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna ve genel hükümlere göre karara bağlanıyor.
Apartmana seçilen yöneticinin bazı hak ve yükümlülükleri bulunuyor. Apartman yöneticileri isterse bu görevinden istifa edebiliyor.Peki apartman yöneticisi istifa etti ne yapmalıyız? diyorsanız işte yanıtı…
Sulh mahkemesince atanan yönetici, bu atanma üzerinden altı ay geçmediği sürece kat malikleri kurulunca değiştirilemiyor. Ancak haklı bir neden çıkarsa, onu atamış olan sulh mahkemesi, değiştirmeye müsaade edebiliyor.
Yönetici, bir istifa dilekçesi ile görevini sona erdirebiliyor. Yönetici veya yardımcısının istifa etmesi üzerine, olağanüstü bir kurul toplantısı düzenlenerek, yeni bir apartman yöneticisi de seçiliyor. İstifa eden yöneticinin yerine seçilen yönetici, seçildiği tarihten itibaren bir yıl görev yapıyor.
Apartman yöneticisi istifa dilekçesi örneği!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com