Apartmanda maliklerin gürültü saatlerine özen göstermeleri gerekiyor. Peki, gürültü saatleri nelerdir? İşte apartman gürültü yönetmeliği 2015..
Apartman gürültü yönetmeliği 2015!
Apartmanda maliklerin refah içinde yaşamlarına devam etmeleri için uymaları gereken bazı kurallar oluyor. Bu kuralların başında apartmanda gürültü yaşanmamasına adına alınan önlemler yer alıyor.
Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre uyulması gereken diğer apartman kuralları şu şekilde sıralanıyor:
– Her türlü gereksiz gürültüden kaçınılması zorunludur.
– Mesai günlerinde öğleyin saat 13 ile 15 arasında (öğle istirahatı) ve geceleri saat 19:00 – 07:00 gürültülü hareketler yasaktır.
– Pazar günü ve resmi tatil günleri tüm gün boyunca istirahat vakti olarak kabul edilir.
– Mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses aygıtlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılır.
Apartmanda gürültü yapmanın cezası..
Apartmanda gürültü yapmanın cezası, Kabahatler Kanunu ve Türk Ceza Kanunu kapsamında düzenleniyor. Bu kanunlara göre, suçun niteliğne göre yaptırım para cezası olabileceği gibi, hapis cezası da olabiliyor.
Kabahatler Kanunu Madde 36 – Gürültü
(1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.
(2) Bu fiilin bir ticarî işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.
(3) Bu kabahat dolayısıyla idarî para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.
Türk Ceza Kanunu Kişilerin huzur ve sükununu bozma
Madde 123- Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
Apartmana sonradan asansör yapılır mı?
Işıl Seren KESKİN/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın