Büyükşehir Belediyesi üzerinden Antalyaspor’a devrinin yapılması gereken stadyumla ilgili, Büyükşehir geçtiğimiz hafta devralmaktan vazgeçti. Elektrik üretim panelleri çalışmıyor, belirsizlik her geçen gün artıyor.
Yapımı yılan hikayesine dönen ve müteahhit firmanın taahhüt ettiği tarihten yaklaşık 10 ay sonra maç oynanmaya başlayan Antalya Stadyumu’ndaki belirsizlik sürüyor. Belirli bölümlerinde inşaat çalışmalarının devam ettiği stadın devri yapılamıyor. Son olarak Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta devralmaktan vazgeçtiği stadın hangi aşamada olduğu, neden devredilemediği ve gecikmenin sebepleri açıklanmıyor.
GECİKME CEZASI ÖDENDİ Mİ?
800 günde tamamlanacağı açıklanan stadyumun, 15 Nisan 2015’te teslim edilmesi gerekiyordu. Gecikme halinde müteahhit firmanın günlük 40 bin 200 TL ceza ödemesi gerekiyordu. Süre uzatımını gerektirecek deprem, sel gibi doğal afetler gerçekleşmediği için bu cezanın ödenip ödenmediği de bilinmiyor. 26 Kasım 2015’te oynanan Beşiktaş maçı ile ilk sınavını veren Antalya Stadyumu, zeminde yaşana sorunlar nedeni ile bakıma alınmış, 12 Aralık 2015 tarihinde oynanan Mersin İdman Yurdu maçıyla tekrar açılmıştı.
BÜYÜKŞEHİR VAZGEÇTİ
İki kez açılışı yapılan stadyumda inşaat çalışmaları devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz hafta otoparkta yeni bir kazı yapıldı ve aynı yerde inşaat çalışmaları devam ediyor. Müteahhit firmanı çalışmalarını bitirmesi halinde TOKİ’ye devredeceği stadı, TOKİ Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne, genel müdürlük Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne, belediye de Antalyaspor Derneği’ne devredecekti. Ancak stadın şu anda kimde olduğu bilinmiyor. Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta stadyumu devralmaktan vazgeçtiğini açıklamıştı.
BAHANE RESİDANCE Mİ?
Yaşanan krizde, salonun hemen yanına yapılacak residance konusunda sıkıntı yaşandığı belirtiliyor. 388 metre uzunluğundaki residance konusunda Antalya kamuoyunda oluşan tepki nedeni ile geri adım atıldığı belirtiliyor. Özellikle Fenerbahçe maçının oynandığı gün stadyumun etrafındaki yollarda yaşana trafik yoğunluğu, yetkilileri endişelendirdi. 388 metrelik residance yapılması halinde girişe yapılacak Antalya’nın en büyük alışveriş merkezinin şehir için trafiği içinden çıkılmaz hale getireceği tahmin ediliyor.
ELEKTRİK ÜRETİLİYOR MU?
Bu arada stadyumun üzerine kurulan güneş panelleri ile elektrik üretiminin yapılacağı ve şehir şebekesine elektrik verileceği açıklanmıştı. Devir işlemi yapılmadığı için elektrik üretilip üretilmediği de bilinmiyor. Elektrik satarak ekonomiye katkı sağlanacağı belirtilen stadyumdaki güneş panellerinden sağlanan elektriği satmak için ruhsat başvurusunda bulunulmadığı öğrenildi. Stadyum ile ilgili yaşanan belirsizlik nedeni ile TOKİ’nin, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün veya Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.
Halil Onur BATMAZ/Antalya Gazetesi