Birkaç yıl öncesine kadar çoğu Ankaralının yerini bile bilmediği Çukurambar şimdilerde kentin parlayan yıldızı olarak göz kamaştırıyor. Kent merkezine yakınlığı ile yatırımcıların iştahını kabartan mahalle, artan lüks siteler, marka restoranlar, banka şubeleri ve alışveriş merkezleriyle 2000’li yılların başından itibaren Başkent’in yükselen değeri haline geldi. Bölgenin eski sakinleri mahalleyi terk ederken, değişen çehresiyle Çukurambar yeni sahiplerini ağırlamaya başladı. Emlak uzmanları özellikle iş adamları, üst düzey bürokratlar ve yöneticilerin hem ofis hem de konut tercihinde ön sıralarda yer alan mahallenin yükselmeye devam edeceğini ifade etti. Tüm Emlakçılar Odası ve Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkanı Hacı Ali Taylan, gelişimin devam edeceğini ifade ederek “Bu bölge hem ticaretin hem de merkezi konumun etkisiyle son yıllarda yükselişe geçti” diye konuştu.
“MARKALARIN MAHALLESİ OLDU”
Eskişehir ve Konya Yolu’nun kesiştiği yerde olan Çukurambar Mahallesi’nin merkezi konumu dolayısıyla değer kazandığını belirten Taylan, şunları söyledi: “Marka diyebileceğimiz yiyecek içecek firmalarının hızla yaygınlaşması, iş merkezlerinin bu bölgede konumlanması ve en önemlisi rezidansların yer alması Çukurambar’ın yıldızını parlatıyor. Hala da büyük projeler o bölgede hayata geçiriliyor ve daha da gelecek projeler var. Çukurambar ağırlıklı olarak ticari alanda faaliyet gösteren bir bölge. Ankara’nın merkezi bölgesi. Türkiye’nin gelişimi ile birlikte o sinerji ekonomik olarak buralara da yansıdı. Konut anlamında da güzel projelerin yapılması ile daha da yükselecektir.”
‘ÖNCEDEN ÇAMUR DERYASIYDI’
Çukurambar Mahallesi Muhtarı Mehmet İhsan Gülbudak ise bölgenin yıldızının bir anda parladığına dikkat çekti. Gülbudak, şunları kaydetti:
“Büyüme hızı ivme kazanarak devam ediyor. Çukurambar Mahallesi yüksek binalar, iş merkezleri, yeşil alanların da daraltılmasıyla adeta rant merkezine dönüştü. Konut olarak görkemli ve geniş yapılara izin verilmesi ile mahalle gelişimini sürdürüyor. Üst düzey bürokratların ve yöneticilerin de bu gelişime katkısı oldu. Bundan 16 yıl öncesine gidersek Çukurambar adeta çamur deryasıydı. ‘Gecekondu Mahallesi’ olarak yerleşim yeri olan bölge alt yapıdan eksik adeta bir köyü anımsatıyordu. Şimdi günümüze döndüğümüzde ev kiraları bin 700 liradan başlarken, ev satın almak için ise 550 bin TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor.”
HaberTürk
Bir yanıt bırakın