Aile konutu şerhi için tapu müdürlüğüne gerekli belgeler ve dilekçe ile müracaat ediliyor. Peki aile konutu dilekçesi nasıl yazılır? diyorsanız işte aile konutu şerhi dilekçesi 2016…
Aile konutu şerhi dilekçesi 2016!
Evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları mesken aile konutu adını alıyor. Malik olmayan eş bu evin tapusuna aile konutu şerhi koyarak eşinin tasarruf hakkını kısıtlayabiliyor.
Böylece tapuda aile konutu şerhi olan meskenler, malik olmayan eşten izin alınmadan satılamıyor. Aile konutu şerhi için tapu müdürlüğüne gerekli belgeler ve dilekçe ile müracaat ediliyor.
Aile konutu şerhi için gerekli evraklar:
– Dilekçe
– Aile konutu olduğunu kanıtlayan muhtarlıktan alınmış belge
– Nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı aile nüfus kayıt
– Evlilik cüzdanı.
Aile konutu şerhi dilekçe örneği 2016…
…………. TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE
AİLE KONUTU ŞERHİ
KOYDURMAK İSTEYEN :
ADRESİ :
KONU : Aile konutu şerhi konulması talebinden ibarettir.
AÇIKLAMALAR :
1. Tapuda,….. Mevkii ……Pafta ……Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmaz eşim …………. adına kayıtlıdır. Söz konusu taşınmazı eşim ile birlikte yıllardır ortaklaşa yaptığımız tasarruflar ve çalışmalar neticesinde almış bulunmaktayız. Almış olduğumuz bu taşınmazda birlikte oturmaktayız. Aile konutu olarak özgülenmiştir.
2. Medeni Kanunun madde 194/3 “….Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin konulmasını isteyebilir..” hükmü uyarınca taşınmaza aile konutu şerhi konulmasını istiyorum.
NETİCE VE TALEP : Yukarıda arz ve izah ettiğim nedenlerden dolayı Tapuda,….. Mevkii …Pafta …Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmaz üzerine aile konutu şerhinin konulmasına karar verilmesini arz ve talep ederim.
Saygılarımla.
Ad Soyad
Aile konutu şerhi kaldırma işlemleri!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com