Tapuya böyle bir şerh konulabilmesi için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile tapuya müracaat edilmesi gerekiyor. İşte aile konutu şerhi dilekçe örneği..
Aile konutu şerhi dilekçe örneği!
Ailenin yaşamını devam ettirdiği tek mesken aile konutu oluyor. Ancak yazlık ev, atama nedeniyle tek bir eşin gittiği şehirde tuttuğu ev aile konutu olarak değerlendirilmiyor.
Malik olmayan eşler, tapu kütüğüne aile konutu şerhi konulmasını isteyebiliyor. Tapuya böyle bir şerh konulabilmesi için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile tapuya müracaat edilmesi gerekiyor.
Aile konutu şerhi dilekçesi:
…………. TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE
AİLE KONUTU ŞERHİ
KOYDURMAK İSTEYEN :
ADRESİ :
KONU : Aile konutu şerhi konulması Talebinden ibarettir.
AÇIKLAMALAR :
1. Tapuda,….. Mevkii ……Pafta ……Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmaz eşim …………. adına kayıtlıdır. Söz konusu taşınmazı eşim ile birlikte yıllardır ortaklaşa yaptığımız tasarruflar ve çalışmalar neticesinde almış bulunmaktayız. Almış olduğumuz bu taşınmazda birlikte oturmaktayız. Aile konutu olarak özgülenmiştir.
2. Medeni Kanunun madde 194/3 “….Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin konulmasını isteyebilir..” hükmü uyarınca taşınmaza aile konutu şerhi konulmasını istiyorum.
NETİCE VE TALEP : Yukarıda arz ve izah ettiğim nedenlerden dolayı Tapuda,….. Mevkii …Pafta …Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmaz üzerine aile konutu şerhinin konulmasına karar verilmesini arz ve talep ederim. Saygılarımla.
Ad Soyad
EK : nüfus kayıt örneği
Aile konutu nedir?
Işıl Seren KESKİN/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın