TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, Adana’nın mimari dokusunun bozulmasının kente gelen insanların kültürleriyle birlikte gelmesinden kaynaklandığını hatırlattı.
Yerel yöneticilerin yeterince kente sahip çıkmadıklarına dile getiren Kamışlı”Mecliste yoğunluk artırıcı kararlar, imar yönetmeliklerinin verdiği haklarla, insanlar hep parsellerini imara aykırı yönetmeliğe aykırı yaparak, Adana’yı kimliksiz çarpık bir kent haline getirdiler”Şeklinde konuştu.
BİNALARDA ARTIK RİSK YOK
Kamışlı binaların artık eskiye nazaran çok daha iyi yapıldığını belirterek, 1998 yılında çıkan deprem yönetmeliğine göre, projelendirildiğini ifade etti. Kamışlı “Buna göre risk çok fazla yok. Yönetmelik öncesinde 1’m3 betonda 30-40 kg demir kullanılırken, yönetmelik sonrasında bu 1’m3 betonda 110-130 kg arasına çıktı. Yönetmeliğe uyulan projeler yapıldığı müddetçe yapılarda bir sıkıntı olmaz” açıklamasını yaptı. Yine Ticaret Odasının yapacağı binanın projesini yarışmayla elde ettik. Kentimizde elle gösterilicek yapılara ihtiyaç var. Adana’da hayata geçecek bir opera binası kentin sanatına kültürüne yapılmış önemli bir yatırım olacak. Bunun için Mimarlar Odası olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız”diye konuştu.
OPERA BİNASI YAPILMALI?
Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, 8 yıllık başkanlığı döneminde kamu kurumu yapıların yarışma projeleriyle elde edilmesinden yana çok çaba sarfettikierini işaret ederek Çukurova hizmet binasını yarışmayla yaptıklarını hatırlattı Kamışlı “Ulusal bîr yarışmaydı İstanbul’dan bir mimarımız kazandı. Kadirli’de belediye hizmet binasını yarışmayla yaptık.
Adana Ekspress
Bir yanıt bırakın