Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranları ile bulunuyor. Peki işyeri emlak vergisi oranı 2016 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…
İşyeri emlak vergisi oranı 2016!
1319 sayılı emlak vergisi kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için vergi ödenmesi gerekiyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor.
Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.
Emlak vergisi için ödenecek tutarlar taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Peki işyeri emlak vergisi oranı 2016 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…
İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.
İşyeri emlak vergisi hesaplama 2016 örneği…
Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 200 bin TL’lik değere sahip dükkanın emlak vergisi oranı binde 4’tür. Buna göre söz konusu bina için ödenecek emlak vergisi bedeli 800 TL’dir.
Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 200 bin TL’lik değere sahip bir dükkanın emlak vergisi oranı binde 2’dir. Buna göre söz konusu bina için ödenecek emlak vergisi bedeli 400 TL’dir.
Konut emlak vergisi oranı 2016!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com