Hacze itiraz edilebilir mi?

Hacze itiraz edilebilir mi

Borcunu ödemeyen kimselerin menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemine haciz adı veriliyor. Peki hacze itiraz edilebilir mi? diyorsanız işte yanıtı…

Hacze itiraz edilebilir mi?
Haciz, alacaklıların borçlulardan borcunu yasal yollardan tahsil ettiği bir yol olarak tanımlanıyor. Alacaklıların İcra Müdürlüklerine yaptıkları müracaat neticesinde süreç başlamış oluyor.

Müdürlük öncelikle borçluya bir tebligat göndererek borcunu ödemesi için süre veriyor. Bu süre içinde ödenmeyen borç için haciz işlemi başlatılıyor.Peki hacze itiraz edilebilir mi? diyorsanız işte yanıtı…

Borcundan dolayı hakkında haciz işlemi başlatılan borçlun , hacze itiraz edebiliyor. Hacze itiraz etmek istiyen borçlunun, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren 7 gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine müracaat etmesi gerekiyor.

İtiraz, takibi yapan icra dairesinden başka bir icra dairesine yapıldığı takdirde bu daire gereken harcı itirazla birlikte alarak itirazı derhal yetkili icra dairesine gönderiyor; alınmayan masraftan memur şahsen sorumlu sayılıyor.

Borçlu kişi, itirazını ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren 7 iş günü içerisinde yapması gerekiyor. Bu itiraz dilekçe verilerek yapılabileceği gibi sözlü olarak da yapılabiliyor. İtirazın yapılacağı yer ise icra dairesi ya da icra mahkemeleri oluyor.

Tek ev haczedilebilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com