Evli çiftler, mal ayrılığı rejimi için aralarında sözleşme imzalayabiliyor. Peki Mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır? Mal ayrılığı sözleşmesi nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı…
Mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır?
Evlilikte yasal olarak uygulanan mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor. Bu rejim, edinilmiş mallarla eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor.
Belirli bir malın eşlerden birine ait olduğunu iddia eden kimse, iddiasını ispat etmekle sorumlu luyor. Eşlerden hangisine ait olduğu ispat edilemeyen mallar onların paylı mülkiyetinde sayılıyor.
Bir eşin bütün malları, aksi ispat edilinceye kadar edinilmiş mal kabul ediliyor.Evli çiftler, mal ayrılığı rejimi için aralarında sözleşme imzalayabiliyor. Peki Mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır? Mal ayrılığı sözleşmesi nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı…
Mal ayrılığı sözleşmesi, noterde düzenleme veya onaylama olarak yapılıyor. Ancak, taraflar evlenme müracaatı sırasında hangi mal rejimini seçtiklerini yazılı olarak da bildirebiliyor.
Mal ayrılığı sözleşmesinin taraflarca ve gerektiğinde yasal temsilcileri tarafından imzalanması zorunlu oluyor.Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebiliyor, kaldırabiliyor veya değiştirebiliyor.
Evlilikte mal paylaşımı yasası!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com