Ticari imarlı arsa nedir?

Ticari imarlı arsa nedir

Arsa kullanım alanları; konut imarlı, ticari imarlı ve karma imarlı olarak karşımıza çıkıyor. Peki Ticari imarlı arsa nedir? Ticari imarlı arsaya ne yapılabilir? diyorsanız işte yanıtı…

Ticari imarlı arsa nedir?
Planlı tip imar yönetmeliğinde arsa alan kullanımları; konut alanı; ticaret alanı; karma kullanım alanları; sağlık tesis alanları; eğitim alanları; askeri alanlar gibi alanlara ayrılıyor. Peki Ticari imarlı arsa nedir? Ticari imarlı arsaya ne yapılabilir? diyorsanız işte yanıtı…

Ofis, dükkan, çarşı, çok katlı mağazalar, iş merkezleri, AVM, ticaret alanları, kamu ve özel katlı otoparklar, otel ve diğer konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu, gibi sosyal ve kültürel tesisler, lokanta, restoran, gazino, düğün salonu gibi eğlenceye yönelik birimler, yönetim binaları, katlı otopark, banka, finans kurumları, yurt, kurs, dershane, özel eğitim ve özel sağlık tesisleri gibi ticaret ve hizmetler sektörüne ait taşınmaz malların kurulabileceği arsalara ticari imarlı arsa adı veriliyor.

Ticaret+Hizmet, Ticaret+Konut, Ticaret+Hizmet+Konut gibi karma kullanım alanlarında; Yüksek nitelikli konutlar hariç, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, hizmet, ticaret+konut, hizmet+konut, ticaret+hizmet+konut kullanımlarından yalnızca birinin veya ikisinin ve yahutta tamamının birlikte yer alabiliyor.

Ancak, yalnız ticaret imarlı arsada ev apılabilmesi için imar plan tadilatının yaptırılması gerekiyor. Bunun için ise arsanın bağlı olduğı belediyeye müracaat yapılması gerekiyor.

Aksi takdirde izin almadan yapılan eve ruhsat verilmiyor. Bu da birtakım problemleri beraberinde getiriyor.

Konut imarlı arsaya işyeri yapılabilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com