Türkiye sınırları içerisinde meskeni, işyeri, arsa ve arazisi olan kimseler 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor.Peki işyeri emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte işyeri emlak vergisi hesaplama örneği..
1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince arsa, arazi,konut ve işyeri gibi tüm taşınmaz mallar emlak vergisine tabi oluyor.Verginin mükellefi taşınmaz malların kullanıcıları değil, sahipleri oluyor.
İki eşit taksit halinde ödenebilen verginin ödemeleri bağlı belediyeye yapılıyor.Taşınmaz malların bir başka şehirde bulunması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.
Emlak vergisi ayrıca online olarakta ödenebiliyor. Belediyenin “e-belediye” sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.
Emlak vergisi için ödenecek ücret taşınmazın yer aldığı belediye sınırlarına göre farklılık gösteriyor. Peki işyeri emlak vergisi nasıl hesaplanır? diyorsanız işte yanıtı..
İşyeri emlak vergisi oranları 2015..
Normal yörede: Binde 2
Büyükşehirde: Binde 4
Örneğin; Normal yörede yer alan 200 bin TL değere sahip işyeriniz için ödenecek 400 TL emlak vergisi ödemeniz gerekiyor. Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan 200 bin TL değere sahip işyeriniz için ödenecek emlak vergisi bedeli: 800 TL’dir
Bir evin emlak vergisi nasıl hesaplanır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın