Hisse tapulu daireler; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak tanımlanıyor. Peki hisseli daire satışı nasıl yapılır? İşte hisseli daire satışı…
Hisseli daire satışı nasıl yapılır?
Bir taşınmazın sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belgeye hisseli tapu deniyor. Hisseli tapularda taşınmazın sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazıyor ve bu taşınmazın kaç ortağı olduğu belirtiliyor.
Hisseli tapu belgesinde taşınmazın hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmiyor. Hisseli tapu senetleri sadece taşınmaz ortaklarının isimlerinin belirtildiği bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Ancak alıcının bu hususlara dikkat etmesi halinde bir sorun yaşanmıyor ve hisse tapulu ev alınabiliyor.
Söz konusu taşınmaz ile ilgili yapılacak tasarruf işlemleri de yine ortakça alınacak karar üzerine gerçekleştiriliyor. Peki hisseli daire satışı nasıl yapılır? İşte hisseli daire satışı…
Daireye ortak olan hissedarlar dairenin satılması konusunda aynı fikire sahip ise hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor.
İsteyen hissedarlar birbirlerine ya da toplu olarak bir avukata vekalet de vererek, satış işlemini gerçekleştirebiliyor.
Tüm hissedarlar evin satılması konusunda aynı fikire sahip değil ise; Hisse sahiplerinden biri eğer hissesini satmak istemezse satış iptali davası açabiliyor. Buna karşılık, ortaklığın giderilmesi davası açılarak, dairenin mahkemece açık artırmaya satılması saplanabiliyor. Böylece hisseli dairenin satışına karar veriliyor, satıştan elde edilen para ise paydaşlar arasında paylaştırılıyor.
Hisseli eve konut kredisi verilir mi?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com