İznik Belediye Başkanlığı yapan Osman Sargın kimdir? Osman Sargın, daha önce hangi işlerde görev aldı? Osman Sargın, ne zamandan beri belediye başkanıdır? İşte Osman Sargın’ın biyografisi..
Osman Sargın, 11 Aralık 1956 tarihinde İznik’te dünyaya geldi. Osman Sargın; ilk, orta ve lise tahsilini İznik’te tamamlamasının ardından Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden mezun olmuştur.
1976 yılında iş hayatına atılan Sargın, 1976 -1993 yılları arasında Sümerbank Memurluğu yapmıştır. Akabinde 1993-2006 Çevre ve Orman Bakanlığı memuriyetiyle iş hayatına devam eden Sargın, Bursa Çevre İl Müdürlüğü’nde İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü görevinde iken emekli olmuştur.
Gençlik yıllarından itibaren siyaset ile ilgilenen Osman Sargın; sırasıyla Milli Türk Talebe Birliği İznik İlçe Başkanlığı, İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeliği, Milli Gençlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Toç Bir – Sen İznik İlçe Başkanlığı, Memur Sen İznik İlçe Başkanlığı, Toç Bir – Sen Bursa İl Başkan Yardımcılığı ve Bursa Çevre Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.
Memurluktan emekli olmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi İznik İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ile aktif siyasete başlamıştır. 2008 yılında gerçekleştirilen İlçe Kongresi ile Ak Parti İznik İlçe Başkanlığı’na seçilmiştir. 2011 yılında gerçekleştirilen İlçe Kongresinde İlçe Başkanlığı’na aday olmuş ve tekrar Ak Parti İlçe Başkanı seçilmiştir.
Evli ve 2 çocuk sahibi olan Sargın, orta seviyede İngilizce, orta seviyede Arapça bilmektedir. 30 Mart 2014 İznik Yerel Seçimleri ardından Ak Parti’den Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır.
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın mesajı:
“İletişim teknolojisinin ulaşmış olduğu bugünkü noktada 4 büyük kültüre ev sahipliği yapmış olan İznik’in tüm dünya üzerinde geniş bir yelpazede tanınan ve bilinen bir ilçe olarak yer alması için İznik Belediyesinin bir web sitesi olması bir zorunluluk idi.
Bu düşünce ile yarattığımız bu site, inanıyoruz ki İznik’i 21.yüzyıl Internet dünyasında hak ettiği yere taşıyacaktır. 15. ve 16. yüzyıllarda en parlak dönemini yaşayan İznik çinisi 21.yüzyıla adım attığımız şu günlerde İznik’in tanınmasında en başta gelmektedir. Ancak çini, yaklaşık 7000 yıllık tarih ve kültür kenti olan İznik’in gerek yurtiçi gerekse yurtdışı platformlarda gündem oluşturmasında yeterli olmakla birlikte bu gün sahip olduğumuz tarihi değerlerinde en az çini kadar gündeme taşınmasında büyük bir zorunluluk olduğuna inanmaktayız.
Konuyu bu açıdan ele aldığımızda Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait yapıların zaman içinde uğramış oldukları tahribat ve yıpranmışlarını son derece bilimsel projelerle ve dolayısıyla uzman kadrolarla çalışarak aslına uygun şekilde onarım ve restorasyon çalışmaları ile tüm insanlığa kazandırılması çalışmalarını sürdürmekteyiz. Bu çalışmaların gerek proje gerekse finansı noktasında yurtiçi ve yurtdışındaki çevrelerle olan temaslarımız da sürmektedir.
Bütün bunların yanı sıra çok farklı bir doğal güzelliği ve 12 ay boyunca hemen hemen her türlü tarımın yapılabildiği bereketli topraklarıyla son derece önemli bir tarım kenti olan İznik ‘in sahip olduğu tüm bu potansiyel bugüne kadar gerektiği şekilde ne turizm ne de kültür hayatına sunulmamıştır.
Belediyemizin olduğu kadar İznik’i tanıtmaya yönelik açılan tüm siteleri tüm dünya ile İznik halkının da sahip çıkmalarını diliyorum. Günün her saati canlı, tüm sorunların anında cevaplanacağı bu siteler ile İznik çok daha iyi noktalara ulaşacaktır.”
Bir yanıt bırakın