Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından her yıl yatırılıyor. Peki Emlak vergisi yatırmak için ne gerekli? İşte emlak vergisi yatırmak için gerekenler…
Emlak vergisi yatırmak için ne gerekli?
Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkuller için ödenen vergi olarak biliniyor. Bu vergi gayrimenkul sahipleri tarafından her yıl ödeniyor. Taşınmaz malın satılması halinde satışın gerçekleştiği senenin vergisinden de eski malik sorumlu oluyor. Yeni malikin sorumluluğu ise satışın yapıldığı tarihi takip eden yıl başlıyor.
Ancak yeni gayrimenkulün alan kimsenin sene sonuna kadar emlak vergisi beyannnamesi vermesi gerekiyor. Örneğin 2016 yılında bir ev aldığınızı düşünelim. 2016 yılının sonuna kadar beyanname vermeniz gerekiyor. Ödemeler ise 2017 yılında başlıyor.
Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyede yapılıyor. Ancak gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.
Emlak vergisi ödemesi senede iki eşit taksit şeklinde yatırılabiliyor. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ilk taksiti ödenen emlak vergisinin ikinci taksiti Kasım ayı içerisinde yatırılıyor. Peki Emlak vergisi yatırmak için ne gerekli? İşte emlak vergisi yatırmak için gerekenler..
Emlak vergisi yatırmak için mükellefin kimlik ve sahip olduğu taşınmazın bilgileri ile belediyeye müracaat etmesi gerekiyor.
Emlak vergisi internet üzerinden nasıl ödenir?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com