Tahliye taahhüdünde dava açma süresi!

Tahliye taahhüdünde dava açma süresi

Gayrimenkul Kiraları hakkında kanunun 7. maddesine göre kiralayan, tahliye taahhütnamesine uymayan kiracıyı, tahliye davası açılarak kiralanandan çıkartabiliyor. İşte tahliye taahhüdünde dava açma süresi…

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, evi tahliye edeceği tarihi tahliye taahhütnamesi ile belirtebiliyor. Böyle bir taahhüt veren kiracının anlaşılan tarihte evi boşaltması gerekiyor.

Söz konusu tahliye taahhüdünün geçerli olması için bazı şartlara uygun olması gerekiyor. Öncelike taahhüdün sözlü değil, yazılı olması gerekiyor.

Tahliye taahhütnamesinin noterden yapılma şartı ise bulunmuyor. Ancak, noter kanalıyla yapılması halinde kiralayan için daha güvenli oluyor. Bir diğer şart ise, tahliye taahhüdünde, evin tahliye edileceği tarihin belirtilmesi zorunluluğu oluyor.

Gayrimenkul Kiraları hakkında kanunun 7. maddesine göre kiralayan, tahliye taahhütnamesine uymayan kiracıyı, tahliye davası açılarak kiralanandan çıkartabiliyor. Peki tahliye taahhüdünde dava açma süresi nedir? diyorsanız işte yanıtı…

Tahliye taahhüdü dava açma süresi; yazılı taahhüt tarihinden itibaren bir ay olarak karşımıza çıkıyor. Kiralayan taahhüt tarihinden itibaren bir ay içinde ya Sulh Hukuk Mahkemesinde tahliye davası açacak veya aynı bir ay içinde icra takibi yapılması gerekiyor.

Yargıtay, tahliye taahhüdü ilk kira sözleşmesine bir madde olarak yazılmışsa veya ilk kira sözleşmesi ile aynı tarihi taşıyorsa, kiracı müzayaka halinde olduğundan geçerli olmuyor. Tahliye taahhütnamesi davası, tahliye davasının açıldığı sulh hukuk mahkemesinin yoğunluğuna göre değişiyor.

Tahliye taahhüdü icra takibi örneği!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com