Kiracının ev sahibi ile arasında yaptığı anlaşmaya dair imzaladıkları kira kontratı için kefil gerekir mi? Kira kontratında kefil şart mı? Kira kontratında kefil sorumluluğu nedir?
Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme kira kontratı olarak tanımlanıyor.
Kira akdi olarakta bilinen kira kontratı, taraflar arasında bir şahit huzurunda yapılabiliyor. Karşılıklı imzaların atılması ve tarihin belirtilmesiyle kontrat resmi bir nitelik taşıyor.
İsteyenler noter huzurunda kira konratını imzalayıp ileride yaşanabilecek sorunların önüne geçebiliyor.
Kira kontratında kiralanan taşınmazın adresine ve kiracı ile kiralayının da iletişim bilgilerine yer verilmesi gerekiyor.İletişim bilgilerinde mutlaka daire,dairenin bulunduğu mahalle,cadde ve sokak,numarası bulunması gerekiyor.Peki kira kontratı için kefil gerekir mi? Kira kontratında kefil şart mı? Kira kontratında kefil sorumluluğu nedir? diyorsanız işte yanıtı..
Kira kontratında kefil zorunlu tutulmuyor ancak kefilin olması mal sahibi açısından faydalı oluyor.
Kefil bulunduracak kişilerin kontrattın da kefil belirtilecek ise bunun müteselsil kefil olarak belirtilmesi gerekiyor. Buna göre, kiranın ödenmemesi halinde kira bedelinin kefilden tahsil etme yoluna gidilebiliyor. Kira kontratında kefilin sorumluluğu bir yıl oluyor. Ancak kira kontratı devam ederse kefilin sorumluğu devam etmiyor.
Kira kontratı damga vergisi nedir?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın