Yabancılara Türkiye’den konut alımları ile ilgili yasal esaslar Tapu Kanunu madde 35’te düzenleniyor. Peki yabancılara konut satışı nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı…
Türkiye’de yürürlükteki mevzuata göre yabancı uyruklu gerçek kişilerin Türkiye’den konut edinmesinde karşılıklılık şartı uygulanmıyor. Türkiye’de hangi ülke vatandaşlarının konut ve sınırlı ayni hak ediniminin mümkün olduğu konusunda Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri/Konsoloslukları ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden bilgi alınabiliyor.
Yabancı uyruklu gerçek kişiler, kanuni sınırlamalara uyulmak kaydıyla, ülkemizde nitelik bakımından her türlü konut edinebiliyor.Peki yabancılara konut satışı nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı…
Yabancılara Türkiye’den konut alımları ile ilgili yasal esaslar Tapu Kanunu madde 35’te düzenleniyor. Yabancı uyruklu gerçek kişilerin konut edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine gerekli belgeler ile birlikte müracaat etmeleri gerekiyor.
Yabancı taşınmaz satışı için gerekli belgeler şu şekilde:
-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,
-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,
-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekiyor.
Yabancıların konut tapu masrafları…
İlgili Belediyeden alınan ”Konut Rayiç Değeri”nden az olmamak üzere satış bedeli üzerinden, hem alıcı hem satıcı tarafından binde 20 tapu harcı ödeniyor.
Yabancıların tapu işlemlerinde dikkat etmesi gerekenler!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com