Dükkan tahliye taahhütnamesi verildiğinde kiralanan dükkanın boşaltılacağı tarih beyan edilmiş oluyor. İşte dükkan tahliye taahhüdü örneği…
Dükkan kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.
Dükkan ve mesken gibi kiralamalarda bu sözleşmeyi imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki dükkan tahliye taahhütnamesi nedir? Dükkan tahliye taahhütnamesi nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı…
Dükkan kiralamalarında kira dönemi içerisinde kiracı tahliye taahhütnamesi verebiliyor. Kiracı, tahliye taahhütnamesi vererek kiraladığı dükkanu boşaltacağı tarihi beyan etmiş oluyor.
Kanunen kiracı, kiralananın teslim edilmesinden sonra, kiraya verene karşı, kiralananı belli bir tarihte boşaltmayı yazılı olarak üstlendiği hâlde boşaltmamışsa kiraya veren, kira sözleşmesini bu tarihten başlayarak bir ay içinde icraya başvurmak veya dava açmak suretiyle sona erdirebiliyor. Dükkan tahliye taahhüdü örneği aşağıda yer alıyor:
Dükkan tahliye taahhüdü örneği 2016…
TAAHHÜT EDEN(KİRACI)
ADI SOYADI (ÜNVANI) :
MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)
ADI SOYADI :
TAHLİYE EDİLECEK
MECURUN ADRESİ :
TAHLİYE TARİHİ :
Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak Türk Borçlar Kanunu gereğince boş ve sağlam olarak yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.
TAAHHÜT TARİHİ :
TAAHHÜT EDEN :
İMZASI
Dükkan kira kontratı nasıl yapılır 2016?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com