Site aidatı gecikme zammı 2016!

Site aidatı gecikme zammı 2016

Sitenin günlük bakım, güvenlik ve temizlik gibi giderleri için toplanan site aidatını ödemeyenlere gecikme zammı uygulanıyor. İşte site aidatı gecikme zammı 2016…

Sitenin sitenin temizliği, güvenliği, tesisat ve onarımı gibi giderler için her ay belli bir miktarda site aidatı toplanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu madde 20 gereğince; kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:

-Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;

-Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; katılmakla mükellef oluyor.

Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan yararlanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor.

Sitenin günlük bakım, güvenlik ve temizlik gibi giderleri için toplanan site aidatını ödemeyenlere gecikme zammı uygulanıyor. Peki site aidatı gecikme zammı 2016 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…

Site aidatının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık, yüzde beş hesabıyla gecikme zammı ödemekle yükümlü oluyor.

Aidat hesaplamalasında gecikmenin kaç gün olduğunun bir önemi olmuyor. Bu kural gereğince ödeme 1 gün de gecikse 30 gün de gecikse aynı zam oranı uygulanıyor.

Site aidatlarının tahsili nasıl olur?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com