Eve veya işyerine DASK poliçesi yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgelerle gitmek gerekiyor. İşte DASK için istenen belgeler 2016…
Zorunlu deprem sigortası olarakta bilinen DASK, depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.
Bu sigorta devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Yapılmadığı takdirde taşınmaz hakkında herhangi bir alım satım ya da kiralama gibi işlem yapılamıyor.
DASK poliçeleri, ev sahibi adına yapılıyor. Bu nedenle kiracılar için zorunlu deprem sigorta poliçesi düzenlenmiyor. Ancak bu süreçte kimi taşınmaz sahipleri DASK poliçesinin masraflarının da kiracı tarafından ödenmesini isteyebiliyor.
Buna göre kiracı Zorunlu Deprem Sigortasını “Sigorta Ettiren” sıfatıyla, sadece ev sahibi adına yaptırmış oluyor.
Eve veya işyerine DASK poliçesi yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgelerle gitmek gerekiyor. Peki DASK için istenen belgeler nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…
DASK için istenen belgeler 2016…
* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu
* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası
* Sigortalanacak yerin açık adresi
* Tapu bilgileri
* Binanın inşa yılı
* Binanın yapı tarzı
* Binanın toplam kat sayısı
* Binanın hasar durumu
* Meskenin brüt yüzölçümü
* Meskenin kullanım şekli
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com