Tapu ayırma ücreti 2016!

Tapu ayırma ücreti 2016

Tapu üzerinde yapılan ayırma işlemi, ifraz olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem için belirlenen oranlarda ücret tahsil ediliyor. İşte tapu ayırma ücreti 2016…

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen (yargı yoluyla veya anlaşarak) belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ayırma diğer adıyla ifraz işlemi deniyor.

Ayırma işlemleri belediye encümeni kararı veya il idare kurulun olumlu kararı üzerine kadastro müdürlükleri tescil bildirimi düzenleyerek tapuya intikal ettiriliyor.

Tapu ayırma işlrmi çin bazı belgeler ile birlikte Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor.Bu işlem için belirlenen oranlarda ücrette tahsil ediliyor. Peki
tapu ayırma ücreti 2016 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…

Tapu ayırma ücreti 2016…
a) İfraz işlemlerinde kayıtlı değerler üzerinden (Binde 11,38)

b) (5831 sayılı Kanunun 7 nci maddesi ile değişen bent. Yürürlük: 27/1/2009) İmar parselasyon planları uygulama sonucu şuyulanan parsellerin pay sahipleri arasında rızaen veya hükmen taksiminde kayıtlı değer üzerinden (Binde 11,38)

c)Yukarıdaki fıkralar dışında kalan ve müşterek mülkiyete konu olanların rızaen veya hükmen pay sahipleri arasında, aynen veya ifrazen taksiminde kayıtlı değer üzerinden (Binde 4,55)

Tapu ayırma işlemini kim yapar?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com