Birden çok parselde yer alan arsaların tek parsel üzerinde birleştirilmesi yapılıyor. Peki İki arsanın birleştirilmesi nasıl olur? diyorsanız işe arsa birleştirme işlemleri…
Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok arsanın birleştirilmesi işlemine tapuda tevhit işlemi deniyor. Tapuda tevhit işlemi aynı kişiye ait birden fazla arsa için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait arsa için de yapılabiliyor.
Tapuda tevhit işleminin gerçekleşebilmesi için birleştirilecek arsanınüzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile arsa mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekiyor.
Tapu tevhit işlemi başka bir deyişle aynı arsa sahibine veya sahiplerine ait birden fazla taşınmazların yeni bir numara altında birleştirme işlemine deniyor. Peki İki arsanın birleştirilmesi nasıl olur? diyorsanız işe arsa birleştirme işlemleri…
Gerekli evraklar tamamlanıp,birleştirme harcı da ödendikten sonra arsa birleştirme işlemi gerçekleştirilmiş oluyor.
1.Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,
2. Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,
3. Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi,
4. Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası.
Tapu birleştirme harçları 2016!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com