Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, ilçeye kurulması düşünülen Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için planlanan arazinin Toprak Koruma Kurulu’ndan geçtiğini söyledi.Paksoy, Elbistan’daki hayvancılık sektörüne büyük katkı sunacağına inandıkları Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ilçeye bağlı Doğan Mahallesi’nde 6 bin 200 dönüm alan ayrıldığını belirterek, “Besi İhtisas OSB, Elbistan’da hayvancılığın lokomotifi olacak” diye konuştu.
Elbistan’a Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için yaklaşık 1 yıldır hummalı bir çalışma sürdürdüklerini kaydeden Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, Besi OSB’nin kurulacağı alanın Doğan Mahallesi ile Evcihüyük Mahallesi arasında kalan bölge olarak seçildiğini ifade etti.
Paksoy, şuanda ana hedeflerinin Kızılseher Dağı’nın eteklerinde bulunan ve sulama sahası içerisinde görülen bölgeyle ilgili plan değişikliğini biran önce tamamlamak olduğunu hatırlatarak, “Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilçemizdeki hayvancılık sektörünün ülke geneline entegrasyonunu sağlamak, hâlihazırdaki küçük işletmeleri tek çatı altında toplamak için Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarımız sürüyor. İlk girişimlerimizden bugüne kadar büyük bir ilerleme kaydedildi. Birden çok kurum ve kuruluşun desteği ile projemizde emin adımlarla ilerliyoruz. Besi OSB’nin kurulacağı alanla ilgili çalışmalarımız tamamlandı. Doğan Mahallesi’nde 6 bin 200 dönüm alan belirlendi. Gerekli imar değişikliğinin yapılması için kurumlardan olumlu raporlar alındı. Ve bölge Besi OSB kurulması için Toprak Koruma Kurulu’ndan da geçti. İnşallah önümüzdeki günlerde de Elbistan Besi OSB’yi tüzel kişiliğe geçireceğiz” dedi.
Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Ziraat Odası ve Kırımızı Et Üreticileri Birliği’nin hissedar olduğunu belirten Paksoy, “Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Ziraat Odası ve Elbistan Kırmızı Et Üreticiler Birliği, bu işe ortak hissedardır. Arazinin Toprak Koruma Kurulu’ndan geçmesinin ardından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kanalı ile bakanlığa tüzel kişiliğimizi almak için müracaatta bulunacağız. Elbistan’da besiciliğe büyük ivme kazandıracak bu dev projede bu hızla ilerlersek 1 yıl gibi kısa bir sürede arsa tahsis işlemlerini yapabiliriz” ifadelerini kullandı.
İlçede bir Besi OSB kurarak Elbistan etinin marka değerini yükseltmek istediklerini ve münferit olarak yapılan besiciliği tek çatı altında toplamayı amaçladıklarını vurgulayan Paksoy, “Elbistan’da besicilik genel olarak irili ufaklı çok sayıdaki ahırda yapılıyor. Hayvancılık için dönüm noktası anlamına gelen Besi Organize Sanayi Bölgesi ile hem bu sorun ortadan kalkacak hem de sağlanan teşvikler ve desteklerle besicimiz daha fazla kazanacak. Bu yeni yapılanmada şehir içinde kalmış ya da uygun koşullarda olmayan birçok işletme Besi OSB’de toplanacak.
Besi OSB, Elbistan’ın ekonomik geleceği ve en önemlisi de istihdam açısından önemli bir yatırımdır. Elbistan etinin bir marka olduğuna inanıyoruz. Biz Elbistan etinin marka değerini daha ileriye taşımak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Elbistanın Sesi