Kat malikine ihtarname örneği!

Kat malikine ihtarname örneği

Apartmanın ortak gideri olan aidatını ödemeyen kat malikine apartman yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. İşte kat malikine ihtarname örneği…

Bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı olan kat mülkiyeti hakkına sahip olanlara kat maliki deniyor. Kat maliklerin kendi bağımsız bölümleri üzerinde ve anagayrimenkuldeki ortak alanlar üzerinde birtakım hak ve sorumlulukları bulunuyor.

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerlerine ortak yerler deniyor.Kat malikleri ortak yerleri kullanma hakkına sahip oluyor. Apartmanın ortak gideri olan aidatın da kat malikleri tarafından belirlenen zamanlarda ödenmesi gerekiyor.

Kat malikleri aidatları ödemekten kaçınamıyor. Apartmanın ortak gideri olan aidatını ödemeyen kat malikine apartman yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. Kat malikine ihtarname örneği aşağıda yer alıyor:

Kat malikine ihtarname örneği…

……………………. Yönetimi
Tel:

Sayın ………………. ………………… tarihi itibarı ile toplam …………,00 TL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır.

Genel Kurul toplantısında Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 5 gecikme faizi uygulanmasına; aidat borcunu ödemeyen kat malikleri hakkında icra takibine geçilmesi hususunda yöneticiye yetki verilmesine karar verilmiştir.

Sayın ………………… işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 5 (Beş) gün içinde faiz hariç ,00TL aidat borcunuzu ödemenizi aksi takdirde aleyhinizde icra takibine geçileceğini ve Kat Mülkiyeti Kanundan doğan sair hakların kullanılacağını bu uğurda yapılacak her türlü masraf ve avukatlık ücretinin de tarafınıza ait olacağını ihtar ederiz.

Sayın Noter;
üç nüshadan ibaret işbu ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini bir nüshasının dairenizde saklanmasını tebliğ şerhi verilecek diğer nüshasının ise tarafımıza verilmesini talep ederiz.

DÜZENLEYEN

………………… Yönetimi

MUHATAP: …………………..

KONU: …………………..

ÖDENMEMİŞ AİDAT BORÇLARINIZ: …………………..

AÇIKLAMA: …………………..

…….. Site Yönetimi Tel: …………………..

Kat malikleri vekalet örneği!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com