Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki belirli süreli kira sözleşmesi belirsiz süreliye nasıl dönüşür? İşte belirli süreli kira sözleşmesinin belirsiz süreliye dönüşmesi…
Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme kira sözleşmesi olarak ifade ediliyor.
Kira sözleşmesi için herhangi bir şekil şartı bulunmuyor. Bir kırtasiyeden alınan kira sözleşmesinin doldurulması ve imzalanması yeterli oluyor. Sözleşme noterde tada bir şahit huzurunda yapılabiliyor. Ancak sözleşmenin noterde yapılması sorun yaşamamak adına daha yararlı oluyor.
Borçlar Kanunu gereğince kira sözleşmesi süresiyle ilgili herhangi bir ay sınırlaması da bulunmuyor. Konut kiralamalarında genellikle kiralamalar senelik olarak yapılıyor. İşyeri kiralamalarında ise bu sürenin 3, 5 ve 10 seneye kadar çıktığı görülebiliyor.
Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.Taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor.Peki belirli süreli kira sözleşmesi belirsiz süreliye nasıl dönüşür? İşte belirli süreli kira sözleşmesinin belirsiz süreliye dönüşmesi…
Taraflar, bu durumda, açık bir anlaşma olmaksızın kira ilişkisini sürdürürlerse, kira sözleşmesi belirsiz süreli sözleşmeye dönüşüyor.
Belirsiz süreli kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com