Taşınmaz mal kiralarında mal sahipleri ancak kanuni sebeplerin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki kiracının evi boşaltma süresi ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…
Gayrimenkul kiralarında kiracı ve mal sahipleri kanundaki sınırlamalar ile birlikte tahliye bildiriminde bulunabiliyor.
Mal sahipleri ancak kanuni gerekçelerin doğması halinde kiracıdan tahliyesini isteyebiliyor.
Kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadığı sürece, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor.
Konut ve çatılı işyeri kiralarında fesih bildiriminin geçerliliği ise yazılı şekilde yapılmasına bağlı oluyor.Kanunen kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları, kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam ediyor.
Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor. Peki kiracının evi boşaltma süresi ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…
Kiracının evi boşaltma süresi, tahliye bildirimiyle kiracıya verilen süreden ibaret oluyor. Bu süre içerisinde kiracının gayrimenkulü tahliye etmesi gerekiyor. Aksi takdirde mal sahibi bir aylık kira bedelini de talep edebiliyor.
Kiracı kirayı eksik yatırırsa ne yapılır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com