Ekspertiz raporu konut kredi kullanımı için zorunlu oluyor ve tamamlandıktan sonra bankaya sunuluyor. Peki ev ekspertiz raporuna itiraz edilir mi? diyorsanız işte yanıtı…
Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerin ev için ödenmesi istenen yüzde 25 peşinat ekspertiz raporuna bağlı olarak yükselebiliyor ya da düşebiliyor. Alınacak ev piyasa değerinden düşükse evin neredeyse tamamına kredi çekebileceği gibi, ev piyasa değerinden pahalıysa daha fazla peşinat vermek gerekebiliyor.
Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin karşılaştığı konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.
Kredi miktarının belirlenmesinde önemli rol oynayan işlemin nasıl süreçlendirildiğinin bilinmesi, kredi başvurusu
yapanların bu süreçten hasarsız çıkması için önem arz ediyor.
Konut kredisi başvurusu değerlendirilirken birçok etken göz önünde bulunduruluyor. Bankaya sunulacak olan ekspertiz raporunda ev hakkında bilgilere yer veriliyor. Bu rapor sonrasında banka, eve vereceği kredinin belirlemesini yapıyor. Peki ev ekspertiz raporuna itiraz edilir mi? diyorsanız işte yanıtı…
Konut kredisi ekspertiz raporu sonucunda banka, müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ekspertiz raporuna itiraz edilebiliyor. Ekspertiz raporuna itiraz etmek için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne müracaat edilmesi gerekiyor.
Dava sonucunda mahkeme tarafından görevlendirilen ekspertizler tekrar eve gelip inceleme yapıyor. Daha sonra yapılan incelemeler sonucunda yeni bir ekspertiz raporu hazırlanıyor.
Ekspertiz raporunda nelere bakılır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com