Şanlıurfa Kızılkoyun projesi başlıyor!

Şanlıurfa Kızılkoyun projesi başlıyor!

Mevlihane Cami’de incelemede bulunan Başkan Çiftçi, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Tarihi Hanlar Bölgesine geçerek bölgede üst yapı iyileştirme çalışmaları hakkında esnafla görüşen Başkan Nihat Çiftçi, burada esnafın talep ve önerilerini dinledi.
Tarihi Barutçu Han’a geçen Başkan Çiftçi, burada sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek, restorasyonun son hız devam ettiğini belirtti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Tarihi bölgelerde yürüttüğü çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Başkan Çiftçi, “Şanlıurfa’mız yaşayan bir tarihtir” dedi.
Şanlıurfa’nın kültür ve medeniyet şehri olduğuna dikkat çeken Başkan Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak Tarihe ve kültürel dokuya sahip çıktıklarını söyledi.
Çiftçi, “Şanlıurfa’mızın önemli miraslarından biri olan Barutçu Han’dayız. Büyükşehir Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz restorasyon çalışmalarını inceledik. Bu bölgeyi kısa sürede tamamlayarak Şanlıurfa turizmine kazandırmayı hedefliyoruz. Kent merkezinde olduğu gibi Şanlıurfa’nın bir çok noktasında çalışmalarımız sürüyor. Abdurrahman Dede Camii ve Türbesini tekrar gün yüzüne çıkartmak çalışma başlatarak ihalesini yaptık. Ayrıca Bozova İlçemizdeki Çarmelik Cami’imizin restorasyonun ihalesini gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki dönem Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel turizmi için önemli bir süreç olacaktır” dedi

KIZILKOYUN PROJESİ BAŞLIYOR
Açık hava müzesi olan Şanlıurfa’da tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırma çalışmalarına başladıklarını belirten Çiftçi, “Kızılkoyun projesi hayata geçiriyoruz. İhalesini yaptığımız proje ile gerçekten Haleplibahçe’de yer alan Tarihi Arkolojik Kent müzesine ve Mozaik müzesine önemli katma değer sağlayacağına inanıyorum. Kızılkoyun arkeolojik kazılarında elde edilen 55 mağara güzel bir şekilde restore ve ışıklandırma çalışmaları tamamlandıktan sonra hizmete girecek. Tarihi dokusu ve özellikleri ile gelecek misafirlerimize ve Şanlıurfalılara tarihi yeniden yaşatacak” dedi.

“KALE ETEĞİ PROJESİ SON SÜRAAT DEVAM EDİYOR”
Kale Eteği projesinde yürütülen çalışmalara değinen Çiftçi, projenin son sürat devam ettiğini söyledi.
Şanlıurfa Kalesinin kent tarihine tanıklık ettiğini dile getiren Çiftçi, ” Şanlıurfa Kalesi çevresinde başlatmış olduğumuz çevre düzenlemesi çalışmalarımız son sürat devam ediyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu projelerimize ek olarak müzemizi Kale Eteği bölgesine bağlayacak projemizin hazırlık aşamasındayız. Projemiz tamamlandığında bunu vatandaşlarımızla paylaşacağız” dedi
“HANLAR VE ÇARŞILAR BÖLGESİNİ GÖZÜMÜZ GİBİ KORUMAMIZ GEREKİYOR”
Tarihi Hanlar ve Çarşı bölgesinin de Şanlıurfa’ya önemli bir katma değer sağlayacağını belirten Çiftçi, “Şanlıurfa olarak Tarihi bölgelerimize ve tarihi mekanlarımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.
Bölgede yer alan tarihi yapıların projelendirme ve ihale süreçlerinin ivedi bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Çiftçi,”Mevlihane camimizde projelendirme çalışmalarımız devam ediyor. İlerleyen zamanlarda Mevlihane Cami’imizin ihalesini yapıp, Mevlihane’nin kültürüne, değer ve özelliklerine uygun bir şekilde gün yüzüne çıkartacağız. Şanlıurfa’mızın prestijine uygun bir yer haline getireceğiz. Yine Harran Kapı Caddemizde başlatmış olduğumuz cephe iyileştirme ve restorasyon çalışmalarımızı sürdürerek turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Hanlar Bölgesinde başlatmış olduğumuz üst yapı çalışmalarımız devam etmekte. Ekiplerimizde belli aralıklarla mevcutta bulunana çarşıların üst cephe iyileştirilmesi yapılıyor. Şanlıurfa olarak Hanlar ve çarşılar bölgesini gözümüz gibi korumamız gerekiyor. Biz Şanlıurfa’mızı seviyoruz, kentimizi turistler için bir cazibe merkezi haline getirmeye ve tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak kararını emin adımlarla atıyor. Hanlar bölgesinin üst örtüsünü tamamladıktan sonra aydınlatma çalışmalarına da başlayacağız. Bu bölgeye gelen misafirler Şanlıurfa’nın manevi duygusunu hissetmeli” dedi.

İLÇELERE TARİHİ DOKUNUŞ
Kent merkezinde olduğu gibi bütün ilçelerde de Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi yapılarda restorasyon ve iyileştirme çalışmaları yürüttüklerini belirten Çiftçi, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak Siverek’te mevcutta bulunan tarihi hanlar bölgesindeki üst yapı çalışmalarında sona geldik. Siverek kalesini gün yüzüne çıkartmak için çalışmalara başladık. Siverek Kültür Evi projesinin ihalesin tamamladık. Allah’ın izniyle ilerleyen günlerde çalışmalara başlayacağız. Birecik İlçemizde gerçekten önemli olan Tarihi Kale’nin aydınlatılması restore edilmesi ve Surların güzel bir şekilde Birecik’e ışık vermesi adına projelendirme ve ihale çalışmasına başladık. Aynı Şekilde Harran ilçemizdeki tarihi Kale’de Surların aydınlatılması hem de surların etrafındaki yeşil alanın çok güzel bitkilerle süslenmesi için çalışma başlatıyoruz. Gelen Misafirlere gerçekten de medeniyetin başkentine geldiklerini hissettirmemiz lazım” dedi.

“BİRLİK OLURSAK KAZANAN ŞANLIURFA OLACAK”
Kentte yer alan tüm kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte tarihin ayağa kaldırılması gerektiğini söyleyen Çiftçi,”El birliği ile çalışmalarımızı gerçekleştirmemiz lazım. Şanlıurfa’da yaşayan herkesin ve faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşların bu anlamda sorumluluk almasını rica ediyorum. Bu kent hepimizin dolayısıyla bu şehre hepimizin omuz vermesi gerekmekte, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnandığımız yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz, Biz elimizden geleni yapacağız, inanıyorum ki kazanan Şanlıurfa olacak” şeklinde konuştu.

Gap Gündemi