Konut kredisi kaç günde sonuçlanır?

Konut kredisi kaç günde sonuçlanır
Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla kullandırılan kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki konut kredisi kaç günde sonuçlanır? diyorsanız işte yanıtı…

Bir konut sahibi olmak isteyip de yeterli birikimi olmayanlar için başvurulabilecek en iyi yöntem konut kredisi almak olarak biliniyor.

Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişkenlik gösteriyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istenilen konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmakta fayda oluyor.

Banka, konut kredisi vermeden önce konut ile ilgili ekspertiz raporu istiyor. Ekspertiz Sermaye Piyasası Kurulu lisansına sahip gayrimenkul değerleme şirketleri tarafından gönderiliyor.

Ekspertizlerin belirlediği değerin yüzde 75’i oranında bankalar konut kredisi verebiliyor. Burada konut kredisi almak isteyen kişinin aylık geliri ve ayda ödeyebileceği maksimum miktar da önemli oluyor. Kişinin aylık gelirinin yüzde 35’ine kadarlık ödeme koşullarında kredi çıkarılıp, ona göre taksitlendirmeler yapılıyor. Peki konut kredisi kaç günde sonuçlanır? diyorsanız işte yanıtı…

Eksper raporları bankaya 1-3 iş gününde ulaşıyor. Sonra da banka, kredi ile ilgili kesin kararını veriyor. Eğer kredi talebi onaylanırsa kredi kulandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor ve banka evi satan kişiye hesap açarak ödemeyi yapıyor.

Konut kredisi kullanma süresince bir problem çıkmaz ise 5-10 iş günü arasında sonuçlanabiliyor.

Konut kredisi kefil şartları nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com