Ahmet Sakızoğlu mağduru 495 aileden mahkemeye başvuru!

Ahmet Sakızoğlu

Antalya’da 31 Mayıs 2013 tarihinde ortaya çıkan Ferrari’li müteahhit Ahmet Sakızoğlu skandalında hala bir arpa boyu yol alınamadı. Mağdur 495 aile, aradan 2 yıl geçmesine rağmen müteahhit Ahmet Sakızoğlu’ndan ne evini ne de parasını alabildi. Yargılanan Sakızoğlu tutuklandıktan 14 ay sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 9 Nisan 2014 tarihinde ise elektronik kelepçeyi kırıp kayıplara karıştı.

495 AİLE BAŞVURDU
Ahmet Sakızoğlu skandalının ardından 495 aile, aynı dosya kapsamında mağdur oldukları için savcılığa başvurdu.
Şikayet dosyaları ağır ceza ve asliye ceza mahkemelerinde açılan davalar ile birleştirildi.
Yargı süreci başladı.
Yargılama sürerken biraz da olsa umudu olan aileler, Sakızoğlu’nun kayıplara karışmasının ardından ümitlerini tüketti.

YENİ MAĞDURLAR ÇIKTI
Ahmet Sakızoğlu skandalının ardından bu kez de 19 kişi kardeşi O.S. hakkında savcılığa başvurdu.
19 kişi müteahhit O.S. ve adamları tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.
Ardından adliye önünde mağdurlar adına basın açıklaması okuyan Gülşen Canbek, yüzbinlerce lira paralarının gittiğini belirterek karşılarında bir muhatap bulamadıkları iddiasında bulundu. Mağdur 19 kişi 2012 yılında müteahhit O.S’ye maketten beğendikleri evleri almak için 30 ile 100 bin lira arası para yatırdıklarını ve en geç 1 yıl sonra evlerin tapularının kendilerine teslim edileceği sözü verilmesine rağmen ortada ne ev ne de muhatap olduğunu kaydetti.

PARAYI PEŞİN YATIRDIK
Artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirten mağdurlar stresten hasta olduklarını söyledi. Evlerin kendilerine maketinden satıldığını da kaydeden Gülşen Canbek, “Bana satılan 27 bin 331 ada 5 parseli araştırdım.
Ancak böyle bir parselin olmadığı ortaya çıktı. O.S’nin adamlarına gidiyorum. Küfür yiyorum. Ev hayali ile insanlar pazar parasından, çocuklarının harçlıklarından kesip yatırdı” dedi.
Avukatları aracılığı ile Cumhuriyet Savcılığı’na ortak şikayette bulunan mağdurlar daha önce BİMER ve savcılığa tek tek başvurduklarını belirterek, “Sözleşmeyi kendi aramızda yaptık. Parayı da elden teslim ettik. Sadece paraları yatırdığımıza dair fatura var. Ancak tek tek başvuru yaptığımız için savcılık bunu hukuki anlaşmazlık olarak gördü. Biz de bu kez toplu halde tek dilekçe ile savcılığa suç duyurusunda bulunduk” diye konuştular.

ADALETE HESAP VERSİNLER
Ev sahibi olmak için para yatırdığı halde ortada evin olmadığını söyleyen Tolga Öntaş yaşadıkları duruma isyan etti. Savcılığa ifade veren Öntaş, “Bu insanlar kamuoyunda güven sağlamak için devlet büyüklerimizi reklam amaçlı kullanıyor.
Ancak ortada ev yok, muhatap yok. Sürekli birbirleri üzerine şirket devri yaparak zaman kazanıyorlar” dedi. Piyasada hala aynı sitemle iş yapıp başka insanların da parasına ve umutlarına göz dikildiğinden yakınan mağdurlar “Sesimize kulak verilmesini istiyoruz. Bizi dolandıranlar Türk adaleti karşısında hesap vermeli.
Bu ülkenin vatandaşları olarak devletin bizlere sahip çıkmasını bekliyoruz” diye konuştular.

Sabah Akdeniz