Çöp vergisi, evlerde su faturasına yansıtılırken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapıların belediyeye giderek ödemesi gerekiyor.Peki kullanılmayan işyeri için çöp vergisi ödenir mi? diyorsanız işte yanıtı…
Belediyelerin çok daha temiz ve çok daha sağlıklı alanlar yaratabilmek amacı ile vatandaşlara sunmakta olan çevre temizleme hizmetine ilişkin olarak vatandaşların belediyeye çöp vergisi ödemesi gerekiyor.
Çöp vergisi yasal olarak belediyenin sunmuş olduğu temizlik hizmetlerinden faydalanan ev, işyeri ve diğer biçimde kullanılan yapıları kapsıyor.
Günümüzde belediyeler tarafından evlerin çevre temizlik vergileri su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer biçimde kullanılmakta olan yapı sahiplerinin belediyeye giderek çöp vergisi ödemelerini yapmaları gerekmiyor. Peki kullanılmayan işyeri için çöp vergisi ödenir mi? diyorsanız işte yanıtı…
Kullanılmayan işyerleri çöp vergisinden muaf tutuluyor. Muafiyetlik için boş işyeri sahiplerinin belediyeye bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor.
Aynı zamada;Genel ve katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyeler, köyler, bunların kuracakları birlikler, darülaceze ve benzeri kuruluşlar ve üniversiteler tarafından münhasıran hizmetlerinde kullanılan binalar, Kızılay Genel Merkezi ile şubeleri ve kampları, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları, korumalı işyerleri ile umuma açık ibadet yerleri, karşılıklı olmak şartıyla elçilik ve konsolosluk hizmetlerinde kullanılanlarla elçilerin ikametine mahsus olan binalar, milletlerarası kuruluşlar ve bunların temsilcilikleri tarafından kullanılan binalar ile bunların müştemilatı çöp vergisine tabi olmuyor.
2015 yılı çöp vergisi tutarları!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com