Deprem sigortası, devlet tarafından zorunlu tutuluyor ve bir yıllık deprem sigorta süresinin dolması halinde deprem sigortasının yenilenmesi gerekiyor. Peki hangi binalara deprem sigortası yapılmaz? diyorsanız işte yanıtı…
Deprem Sigortasının amacı meydana gelebilecek deprem felaketi sonucu bina maliklerinin veya intifa hakkı sahiplerinin binalarının ziyan ve hasarlanması nedeniyle uğrayacakları maddi zararların karşılamak oluyor.
Deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor .Senelik olarak yapılan deprem sigortasının süresi dolduğunda bir sene sonunda yenilenmesi gerekiyor.Deprem sigortası yaptırılmadığı sürece taşınmaz malın satışı gerçekleştirilemiyor ve kiraya verilemiyor.
Taşınmaza deprem sigortası yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgelerle gitmeniz yeterli oluyor.Peki hangi binalara deprem sigortası yapılmaz? diyorsanız işte yanıtı…
Aşağıda belirtilen bina türleri deprem sigortası teminat kapsamı dışında değerlendirilir:
-Kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar
-Köy yerleşim alanlarında yapılan binalar
-Tamamı ticari veya sınai amaçla kullanılan binalar (İş Hanı / İş Merkezi / İdari Hizmet/ Eğitim Merkezi vs.)
-Tapuya kayıtlı bulunmayan ve özel mülkiyete tâbi olmayan arazi ve arsaların (hazine arazileri vb.) üzerine -inşa edilmiş binalar
-Yetkili kamu kurumları tarafından yıkılmasına karar verilen binalar ile mesken olarak kullanıma uygun olmayan, bakımsız, harap veya metruk binalar.
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın