Hisseli tapuda birden fazla kişinin gayrimenkul üzerinde malik oluyor. Peki hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almanın sakıncaları nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…
Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak ifade ediliyor.
Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazar ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu yazıyor. Ancak hisseli tapu belgesinde gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmiyor.
Hisseli tapu sahipleri kendi aralarında toplanarak, kimin hangi bölgenin sahibi olduğuna karar verebiliyor. Yapılan anlaşmanın sonuçları ise tarafların ortak kararı ile yazılı bir belgeye de dökülebiliyor. Bu belge rızai taksim sözleşmesi adını alıyor.Peki hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almanın sakıncaları nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…
Hisseli tapu sahiplerinin taşınmaz üzerinde nerenin sahibi olduğu belirli olmadığından, genellikle ilerleyen zamanda problemler yaşanabilme ihtimaline karşı hisseli taşınmaz sahibi olmak tercih edilmiyor.
Hisseli arsa almanın sakıncaları arasında hissedarların istediği zaman kendine ait olan arsa payını satamaması durumu da yer alıyor.
Bu tür sorunlar yaşamak istemeyen kişilerin müstakil tapulu taşınmazlar alması çok daha uygun bir seçim olarak görünüyor.
Hisseli tapu satışı nasıl olur?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın