Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binaların yıkım sürecinde kat maliklerinin bina ortak karar protokolünü imzalaması gerekiyor. Peki, bina ortak karar protokolü nasıl hazırlanır?
Bina ortak karar protokolü nasıl hazırlanır?
Kentsel dönüşüm ile kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetler sonucu oluşacak zararların en aza indirilmesi amaçlanıyor.
Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binaların yıkım sürecinde kat maliklerinin bina ortak karar protokolünüimzalaması gerekiyor. Bu protokol, maliklerin arsa paylarının oranına göre en az 2/3 çoğunluğu ile hazırlanıyor.
Protokol kapsamında ileride oluşabilecek riskleri ortadan kaldırmak için açık ve net bir şekilde alınan kararlara yer verilmesi gerekiyor.
Bina ortak karar protokolü mutlaka bu konunun uzmanları tarafından hazırlanabiliyor.
Bu protokolün İstanbul, İzmir ve Bursa’da Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüklerine diğer illerde ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine onaylatılıyor.
Bina ortak karar protokolü dilekçe örneği!
…./…./2015
T.C.
………………. VALİLİĞİ
İL ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ
ALT YAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE
MÜDÜRLÜĞÜ’ NE
KONU : Bina Ortak Karar Protokolü
………….. ili, ……….. ilçesi, ………… mah., ………. cad., ……… sok, No:…………………… Apartmanı, …….. Pafta, …….. Ada, ……… Parsel sayılı yerde bulunan binamız için Deprem Risk Raporunu Bakanlığınızca Lisanslandırılmış ……………………………………’ ne hazırlatıp Onay için müdürlüğünüze sunulmuştur.
Söz konusu Deprem Risk raporu Müdürlüğünüzce onaylanmış ve Onay yazısı tarafımıza tebliğ olunmuştur. Onaylanmış Deprem Risk Raporu çerçevesinde; Binamızda kanuni en az 2/3 çoğunluğu gösteren Bina Ortak Karar Protokolü ektedir. Bilgilerinize arz ederiz.
Saygılarımızla;
Ad Soyad
İmza
EKİ :
Deprem Risk Raporu
İLETİŞİM :
Adres :
Bina ortak karar protokolü örneği!
Işıl Seren KESKİN/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın