Ciner Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Park Cam, üretim kapasitesini iki katına çıkaracak dev yatırımını tamamlayarak hizmete açtı. Park Cam’ın yeni yatırımı, 500 kişinin üzerinde doğrudan istihdam, 2 bin aileye de dolaylı iş imkânı sağlayacak.
Sağlıklı cam ambalajda, Park Cam’ın dev yatırımı, planlandığı gibi devam ediyor. 22 Eylül 2013 tarihinde cam ambalaj üretimine başlayan Park Cam, daha önce devreye soktuğu 1. fırını ile 2 senede dünya standartlarının üzerinde kalitede üstün teknoloji ile 24 milyar adet cam şişeyi piyasaya sundu. Bu rakam, net 314 bin ton üretime karşılık geliyor.
KAPASİTE YÜZDE 100 ARTTI
Park Cam, dün ikinci fırınını da devreye aldı. Yeni yatırımla Park Cam’ın üretim kapasitesi yüzde 100 oranında artarak, yıllık 1.2 milyar cam şişeden 2.4 milyar şişeye çıktı. Park Cam’ın bu yeni yatırımı, Türkiye cam ambalaj sektörünün toplam üretim kapasitesini yıllık net 157 bin ton daha artırdı. Park Cam böylece cam ambalaj pazarı içindeki payını yüzde 12’den yüzde 22 oranına çıkardı.
500 KİŞİYE DOĞRUDAN İSTİHDAM
Türkiye ve yakın coğrafyanın cam ambalaj lideri olmayı hedefleyen Park Cam, yeni üretim hatlarıyla 500 kişinin üzerinde doğrudan istihdam, yaklaşık 2 bin aileye de dolaylı olarak iş imkanı sağladı. Üretimlerinde doğal soda külü kullanan Park Cam, ISO 9001, ISO 22000, OHSAS 18001 ve BRC (A+) belgelerine sahip oldu.
Uluslararası cam ambalaj endüstrisinin hedeflediği, daha hafif, daha dayanıklı, daha kaliteli şişe üretme hedefiyle yola çıkan Park Cam, sahip olduğu üstün teknolojiyle dünya standartları üzerinde fark yaratan rekabetçi, sağlıklı cam ambalaj üretimine hız kesmeden devam ediyor.
YATIRIM TUTARI 200 MİLYON EURO’YU AŞTI
Ciner Grubu’nun Bozüyük Cam Ambalaj Tesisine ilave edilen 2. fırın yatırımı ile toplam yatırım tutarı 200 milyon Euro’yu aştı. Tesis hakkında bilgi veren Park Cam Genel Müdürü Semih Özbay, Park Cam’ın Türkiye ve yakın coğrafyanın cam ambalaj lideri olma yolundaki hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini belirtti.
Özbay, Park Cam projesinde İtalyan Bottero’nun yanı sıra İngiltere’den Tecoglas, Finlandiya’dan Lahti, İtalya’dan Emmeti ve Sipac ile Fransa’dan MSC firmalarıyla işbirliği yaptıklarını söyledi. Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren tesis, 180 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip bulunuyor.
Habertürk
Bir yanıt bırakın