Fek yazısı için bankalar tüketiciden değişik miktarlarda ücret talep edebiliyor. Peki fek yazısı ücreti yasal mı? diyorsanız işte yanıtı..
Ev üzerindeki ipoteğin kaldırılabilmesi için, konut kredisinin tamamının ödenmiş olması gerekiyor. Konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde ev üzerindeki ipoteğin kaldırılması için bankaya ipotek fekki başvurusunun yapılması gerekiyor.
İpotek için alınması gereken belgelerin başında ipotek edilecek taşınmaz mala ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı geliyor.
Daha sonra alacaklı ve borçlunun veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları, pasaportları veya avukat kimliği ile gerçek kişiler için T.C. Kimlik Numarası, tüzel kişiler için Vergi Numaraları gerekiyor.
Son olarakta alacaklının iki, borçlunun bir adet ve mutlaka son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm. büyüklüğünde vesikalık fotoğraf bulundurması ve akitte taraflardan biri veya ikisi vekille temsil edilmişse, ayrıca temsile ilişkin belgeye ihtiyaç duyuluyor.
Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen ek yazısı için banka, tüketiciden ücret talep edebiliyor. Ücret bankadan bankaya değişibiliyor.Peki fek yazısı ücreti yasal mı? diyorsanız işte yanıtı..
Torba kanunla birlikte bazı yeni yetkinlikler kazanan BDDK, bankalar ile yapılan görüşmeler sonucunda tüketiciden alınan bazı masraf kalemlerine ilişkin düzenlemeler yapıldı. Buna göre konut kredisi kullanan kişileri yakından ilgilendiren fek yazısı ücreti için kaldırılma kararı alındı.
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın