Kira akdi feshi nasıl yapılır?

Kira akdi feshi nasıl yapılır

Kiralayan ve kiracının aralarında imzaladığı kira akdi taraflara karşılıklı olarak bazı sorumluluklar yüklüyor. Peki kira akdi feshi nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı..

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme kira akdi olarak karşımıza çıkıyor.

Kiracı ile ev sahibi arasında yapılan kira akdinde kira bedeline, kira ödeme tarihine, kira süresine ve kira artış oranlarına yer veriliyor.

Kiralayan ve kiracının aralarında imzaladığı kira akdi taraflara karşılıklı olarak bazı sorumluluklar yüklüyor. Peki kira akdi feshi nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı..

Taraflardan her biri, bir taşınmaza veya taşınır bir yapıya ilişkin kira sözleşmesini yerel adette belirlenen kira döneminin sonu için veya böyle bir adetin bulunmaması durumunda, altı aylık kira döneminin sonu için, 3 aylık fesih bildirim süresine uyarak feshedebiliyor.

Kiracının, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla 1 yıl için uzatılmış sayılıyor.

Kanunen belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor.

Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebiliyor. Ev ve çatılı işyeri kiralarında fesih bildiriminin geçerliliği, yazılı şekilde yapılmasına bağlı oluyor.

Kira akdinde damga vergisi 2015!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*