İzale-i şuyu davasının avukat yardımı ile açılması için, belli oranlarda ücret ödenmesi gerekiyor.Peki izale-i şuyu davası avukatlık ücreti ne kadar?İşte izale-i şuyu davası avukatlık ücreti..
Hissedarların taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olması durumunda paydaşlığın giderilmesi için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Ortak malın taksimi aynen mümkün olmuyorsa mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında paylaştırılması gerekiyor.
Bu durum Medeni Kanunu’n 628. maddesinde yer alıyor. İzale-i şuyu davasında temel amaç ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıkların ve uyuşmazlıkların mahkeme yolu ile ortaklıklarının giderilerek çözülmesi olarak ifade ediliyor.
Davaya konu olan taşınmaz malın bölünebilir nitelikte olması halinde mahkemece taşınmazın aynen paylaştırılmasına,aksi durumda açık arttırma yolu ile satılmasına karar veriliyor.
İzale-i şuyu davasının avukat yardımı ile açılması için, belli oranlarda ücret ödenmesi gerekiyor.Peki izale-i şuyu davası avukatlık ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı..
Söz konusu davaların avukat yardımı ile açılması için, belli oranlarda ücret ödenmesi gerekiyor.İş bu tarife Avukatlık Kanununun 164. maddesinin 4. fıkrası doğrultusunda gerçekleştirilecek olan akdi avukatlık ücreti belirlenmesinde sadece asgari değerin hesaplanmasında dikkate alınıyor. Diğer hususlar Avukatlık Kanunundaki hükümlere tabi oluyor.
İzale-i şuyu davası avukatlık ücreti 2015..
– Ortaklığın giderilmesi için satış memurluğunda yapılacak işlerin takibi için 550,00 TL
– Ortaklığın giderilmesi ve taksim davaları için 1.100,00 TL
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın