Türkiye’de yaklaşık 15 milyon kaçak ve ruhsatsız yapının kayıt altına alınması hedeflenerek başlatılan imar affında başvurular alınmaya devam ediyor. Peki, imar affında son tarih ne zaman?
Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, imar affı vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla yapılara yasallık kazandırılması için başlatıldı.
İmar affı ile 31 Aralık 2017 tarihinden önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki yapıları ilgilendiriyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren “İmar Barışı” düzenlemesinde başvuru süresi 15 Haziran 2019’a kadar uzatıldı. Birinci derece arkeolojik sit alanında bulunan kaçak yapılar ise imar barışı kapsamında değil.
İmar barışına bu zamana kadar başvuran bağımsız bölüm sayısı yaklaşık 10 milyona ulaştı. Uygulama kapsamında toplam tutar ise 27 milyar TL’yi aştı. İmar barışında bütün arsalar ve evler kayıt altına alındı. İkinci adım olan tapu teslimlerinin 1 Nisan’dan itibaren başlaması planlanıyor.