İskansız eve internet bağlanır mı?

İskansız eve internet bağlanır mı
Bir inşaatın projesine aykırı yapılması durumunda o yapıya iskan belgesi verilemiyor.Peki iskansız eve internet bağlanır mı? İskansız eve internet aboneliği alınır mı? diyorsanız işte yanıtı..

Bir yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde yapının kullanılabilmesi için iskan ruhsatının da alınması gerekiyor. İskan ruhsatı yapı kullanma izin belgesi yada oturum izni olarakta karşımıza çıkabiliyor.

İskan; Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteriyor ve Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenleniyor.

İskan ruhsatı bazı durumlarda yapıya verilemiyor. Örneğin, yapının projesine aykırı yapılması veya müteahitin borcunu ödememesi gibi durumlarda iskan raporu düzenlenmezken,malikler kendileri adına iskan raporu alabiliyor.Peki iskansız eve internet bağlanır mı? İskansız eve internet aboneliği alınır mı? diyorsanız işte yanıtı..

İskan ruhsatı alınmamış binalara hat çekilmiyor ve iskan ruhsatı olmadan binanın telekom tesisatı yapılmıyor.

Ancak, numaratajın yapılması durumunda ve bina numarası kayıtlara işlendiyse; iskan olmadan da internet aboneliği alınabiliyor. Bu konu için abonelik alınacak internet firması ile görüşülmesi gerekiyor.

İskansız ev almanın zararları nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*