Miras bırakanın sahip olduğu malları kime veya kimlere bırakacağına Resmi,sözlü yada yazılı yapılan vasiyetname ile belli oluyor.Peki resmi vasiyetname nasıl hazırlanır? Resmi vasiyetname nasıl yazılır? diyorsanız işte yanıtı..
Vasiyetname, ölüm gerçekleştikten sonra, miras sahibinin mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteriyor. Bu durumu belgeleyen vasiyatnameyi yapmak bazı şartlar aranıyor.Bu şartlar 15 yaşını doldurmuş olmak,akıl hastalığı, akıl zayıflığı, sarhoşluk ve benzeri hallerde olmamak oluyor.Bu şartlara uyan bir kişiler vasiyatname hazırlayabiliyor.
Vasiyetnameler yazılı,sözlü ve resmi olarak üç şekilde yapılıyor.Peki resmi vasiyetname nasıl hazırlanır? Resmi vasiyetname nasıl yazılır? diyorsanız işte yanıtı..
Resmi vasiyetname düzenelem yetkisi resmi görevli memurlarında oluyor. Resmi memurdan kasıt, noter, sulh hakimi veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevliler oluyor. Uygulamada resmi vasiyetnameler, çoğunlukla noterler tarafından düzenleniyor
Okuma yazma bilen kişilerin resmi vasiyetname yapması iki aşamalı olarak karşımıza çıkıyor. Birinci aşamada, miras bırakan isteklerini yazılı olarak veya sözlü olarak resmi memura beyan etmesi gerekiyor. Vasiyetname miras bırakan tarafından okunduktan sonra imzalanıyor. Miras bırakanın imzası el yazısıyla olması gerekiyor. Okuma yazma bilenlerde mühür kullanılması veya parmak basılması imza yerine geçemiyor.
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın