Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara’da düzenlenen Altyapı Tesislerinin Yapımına Ait Usul ve Esasların Belirlenmesi Çalıştayı’na katıldı. Bakan Güllüce, altyapı ile ilgili başlatılan bu çalışmanın çok önemli ve gerekli olduğunu vurguladı.
Çalıştayda konuşan Bakan Güllüce, altyapı ile ilgili başlatılan bu çalışmanın çok önemli ve gerekli olduğunu vurguladı. Bakan İdris Güllüce, “Altyapı ile ilgili bir çalışma yapılırken Türkiye’nin çok iyi bilinmesi gerekir.” dedi.
Türkiye’deki şehirlerin özelliklerini tam bilmeden Avrupa şehirlerinden örnek verilmesinin doğru olmadığını belirten Bakan Güllüce, “Yurtdışındaki şehirlerin sosyolojisi, ekonomisi, iklimi tam olarak bizim şehirlerimize uymuyor. Onun için altyapıda Avrupa’daki normları aynen uygulayamayabiliriz.” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, altyapı ile ilgili sorunlara çözüm üretirken, Ülkemizin dinamikliğine göre normların belirlenmesi gerektiğini kaydetti.
Altyapının teknik ve mühendislik işi olduğunu belirten Bakan Güllüce konuşmasına şöyle devam etti:
“Mühendisler beni yanlış anlamasın bende mühendisim ama mühendisler sadece işin matematiğine bakmamalı, işin sosyolojik kısmıda dikkate alınmalı. Bu toplumun sosyolojisini yani toplumun değerini, kültürünü, tarihini iyi bilmeliyiz ve ona göre normlar oluşturmalıyız. Ekonomisi farklı, iklimi farklı çok şehirlerimiz var. Bunları bilerek mühendislik yapmamız lazım.”
Konuşmasını sonlandırmadan önce, mühendislere ve Çalıştaya katılan herkese başarılar dileyen Bakan Güllüce, Bakanlık yöneticilerinide böyle bir çalıştayı düşünüp organize ettikleri için kutladı.
Altyapı Tesislerinin Yapımına Ait Usul ve Esasların Belirlenmesi Çalıştayı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında düzenlenen Çalıştayın ikincisi dün başladı.
İlk Çalıştay kapsamında ülkemizde altyapı konusunda çalışmalar yapan/yaptıran kurum ve kuruluşların halihazırda kullandıkları çeşitli yönetmelikler ve şartnameler ile ilgili kurum ve kuruluşların uygulamalarını gözden geçirerek, destek ve görüşlerini almak suretiyle, güncel teknolojik gelişmeler ışığında konunun değerlendirilerek, ülkemizde uygulanabilecek ve geleceğin teknik altyapısına altlık oluşturacak usul ve esaslar değerlendirilmiştir.
Bu çalıştayda da değerlendirilen usul ve esasların uygulanabilirliği tartışılacak. Değerlendirilen usul ve esasların uygulanabilir olması durumunda ise yönetmeliğe dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.
Bir yanıt bırakın