Kapıcı dairesi nasıl olmalı?

KAPICI DAİRESİ NASIL OLMALI

Apartmanlarda kapıcıya ücretsiz tahsis edilen kapıcı dairesi nasıl olmalı? Kapıcı dairesi özellikleri nelerdir? İşte kapıcı dairesine ilişkin bilgiler..

Konut kullanımlı olup bağımsız bölüm sayısı 30’dan fazla olan ve katı yakıt kullanan kaloriferli veya kalorifersiz binalar için bir adet kapıcı dairesi yapılması zorunlu oluyor.

Birden fazla yapı bulunan ve toplam bağımsız bölüm sayısı 30’dan fazla olan parsellerde de bu hüküm uygulanır, ancak bağımsız bölüm sayısının 75’i aşması halinde ikinci bir kapıcı dairesi yapılıyor. Ayrıca, birden fazla yapının bulunduğu parsellerde 60’dan fazla bağımsız bölümü olan her bir bina için mutlaka ayrı bir kapıcı dairesi yapılıyor.

Kapıcı dairesinin sahip olması gereken özellikler şu şekilde sıralanıyor:

Kapıcı dairesi özellikleri:
Kapıcı dairelerinin ve bekçi odalarının ölçü ve nitelikleri:

a) Kapıcı dairelerinin ve bekçi odalarının taban döşemesi üst seviyesinin hiçbir yeri tabii zemine (0.50) metreden fazla gömülü olmayacaktır.

b) Kapıcı daireleri doğrudan ışık ve hava alabilecek şekilde düzenlenecektir. Kapıcı dairelerinin bina içinde düzenlenmesi durumunda, en az 30 metrekare inşaat alanı olmak üzere, her birisi en az ( 7.00) metrekare ve dar kenarı en az (2.5) metre olmak üzere 2 yatak odası ve (9.00) metrekareden az olmamak üzere 1 oturma odası, en az (3.00) metrekare mutfak ve banyo veya hela ve duş yerinden oluşması gerekir.

Kapıcı dairelerinin bina dışında düzenlenmesi durumunda en çok 40 metrekare inşaat alanında yukarıdaki ölçüleri sağlayacak 1 yatak odası, 1 oturma odası, mutfak ve banyo veya hela ve duş yerinden oluşması sağlanacaktır.

c) Bekçi odası en az (6.00) metrekare büyüklüğünde ve doğrudan ışık ve hava alabilecek şekilde düzenlenecek ve en az (1.50) metrekarelik bir helası olacaktır.

Kapıcı sözleşmesi nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*