Kiracılar bazı durumlarda ev sahibi tarafından gönderilen ihtarlarla karşı karşıya kalabiliyor. Peki kiracıya nasıl noterden ihtar çekilir? diyorsanız işte yanıtı…
Kiracıya nasıl noterden ihtar çekilir?
Kiraya verilen taşınmaz malın sahibi, kiracısına her durumda ihtar çekebiliyor. Örneğin apartmanda ödemekle yükümlü olduğu aidatın ödenmemesi halinde, kira kontratında yazan hususlara dikkat edilmemesi durumlarında ve hatta komşuluk ilişkilerine özen göstermemesi gibi durumlarda dahi ihtar çekebiliyor.
Mal sahibi olarak, ihtarın kontratın bitim tarihinden bir ay önce kiracının elinde olacak şekilde çekilmesi durumunda mal sahibi haklı olma halini korumuş oluyor. Eğer bu süre zarfı içinde çekmediği takdirde, söz konusu kontrat kiracının da aksini istemediği sürece yenilenmiş oluyor.
Bu sebeple ihtarın çekileceği süreye ve özellikle bir noter kanalı ile çekilmesi hususuna dikkat edilmesi gerekiyor. Peki kiracıya nasıl noterden ihtar çekilir? diyorsanız işte yanıtı…
Kiracıya noterden ihtarname örneği…
İHTAR EDEN :…….
VEKİLLERİ :…….
KARŞI TARAF :…….
KONU :
……. kira bedeli ……. sının ödenmesi, ödenmediğinde tahliye ve alacak davası açacağımızın ihtarıdır.
AÇIKLAMALAR :
1-Yukarıda isminiz altında açık adresi yazılı bulunan müvekkilimize ait taşınmazda ……. tarihli sözlü kira mukavelesi gereği aylık ……. kira bedeli ile kiracı olarak oturmaktasınız.
2-Her ayın 1 ile 5 arasında Bankaya yatırmanız gereken ……. ……. kira bedelini bu güne kadar yatırmamış bulunmaktasınız.
3-……. ……. kira bedelini ihtarnamenin tebliğinden itibaren 30 (Otuz) gün içinde ödemeniz, ödemediğiniz taktirde Borçlar Kanunu 260 maddesi gereğince hakkınızda alacak ve tahliye davası açacağımızı yargılama giderleri ve vekalet ücretinin tarafınıza yükletileceğini ihtaren bildiririz.
İSTEM SONUCU :
İş bu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren otuz gün içinde ……. ……. kira bedelini ödemeniz, ödemediğiniz taktirde hakkınızda temerrüt nedeniyle tahliye ve alacak davası açacağımızı ihtaren bildiririz.
İHTAR EDEN VEKİLİ
…….
SAYIN NOTER :
Üç nüshadan ibaret iş bu ihtarnamenin bir suretinin karşı tarafa tebliğini, tebliğ şerhi taşıyan bir suretinin tarafıma verilmesini, diğer suretinin dairenizde saklanmasını saygılarımla talep ederim.
İHTAR EDEN VEKİLİ
…….
İşyerinden kiracıyı nasıl çıkarırım?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com