Yapı aplikasyon krokisi nedir?

yapi-aplikasyon-krokisi-nedir

Yapı aplikasyon projelerini, harita mühendisleri hazırlıyor. Peki Yapı aplikasyon krokisi nedir? Yapı aplikasyon krokisi nasıl alınır? diyorsanız işte yanıtı…

Yapı aplikasyon krokisi nedir?
Harita mühendisleri tarafından hazırlanan aplikasyon için gerekli belgeler ile birlikte müracaatın yapılması ve harç bedellerinin ödenmesi gerekiyor. Peki Yapı aplikasyon krokisi nedir? Yapı aplikasyon krokisi nasıl alınır? diyorsanız işte yanıtı…

Yapı aplikasyonu, kadastro paftalarında bulunan parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesi işlemine deniyor.

Parselin bağlı bulunduğu kadastro müdürlüğünden temin edilen aplikasyon krokisi, parselin tapu bilgileri ile ebatı ve konumunu sabitleyen koordinatları belirtir. Bu krokinin verilebilmesi için parsel malikinin başvurusu gerekiyor. Talep sonrasında havale edilen ilgili memurun parselin tekabül ettiği araziye götürülmesi ve parsele ilişkin aplikasyon işleminin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Aplikasyon için gerekli belgeler şu şekilde:
1.Taşınmaz malın güncel tapu senedi veya tapu kayıt örneği.

2. Taşınmaz mal malikinin kimliği ya da vekilinin vekâletname örneği ve kimliği.
– Taşınmaz mal malikinin temsilcisi vasi veya kayyım ise mahkeme kararı ve kimliği, veli ise aile nüfus kayıt örneği ve kimliği.
– Talep sahibi şirket, vakıf, dernek veya kooperatif temsilcisi ise, işi yapılması için yetki verildiğini açıkça belirten yetki belgesi ve imza sirküleri ile temsilcinin kimliği.
– Taşınmaz malın sahibi ölmüş ise talepte bulunanların mirasçı
olduklarını gösterir veraset belgesi veya vukuatlı nüfus kayıt örneği ve kimliği.

Aplikasyon krokisi ücreti 2016!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com