İntifa hakkının terkini için bir dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. İşte intifa kaldırma dilekçesi örneği…
İntifa kaldırma dilekçesi!
ntifa hakkı, başkasına ait bir eşya veya malvarlığı üzerinde, belirli bir kişiye, tam yararlanma imkanı sağlayan hukuki bir hak olarak tanımlanıyor.
Sahibine gayrimenkul üzerinde fiili ya da hukuki tasarruflar yapma hakkı yüklemeyen yalnız kullanım hakkını yükleyen intifa hakkı, en fazla 100 sene oluyor. 100 seneden daha uzun süreli İntifa Hakkı geçerli kabul edilemiyor.
Yasal mirasçılar dışında, intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine bedelsiz feragat edilmesinde veya süreli intifa haklarında, sürenin dolması ile intifa hakkının terkini söz konusu oluyor. İntifa hakkının terkini için bir dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. İşte intifa kaldırma dilekçesi örneği…
İntifa kaldırma dilekçesi örneği…
………. NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE
DAVACI :
Adı ve Soyadı,
T.C. Kimlik No:
Adres:
DAVALI : …….. Tapu Sicil Müdürlüğü/………
DAVA KONUSU : İntifa hakkının terkini
DAVA DEĞERİ : ……….TL
AÇIKLAMALAR :
1- ŞAHSIM, ……… ili, Merkez İlçesi, … mevkii, … ada, … pafta, … parsel’de bulunan taşınmazın malikiyim.
2- Bu taşınmaz üzerinde ……….’in intifa hakkı mevcut iken, hak sahibi …/…/2015 tarihinde vefat ettiğinden intifa hakkı sona ermiştir.
Bu sebeplere intifa hakkının terkini için işbu davanın açılması zorunlu olmuştur.
DELİLLER : Tapu kaydı, nüfus kaydı ve her tür delil.
HUKUKİ NEDENLER : TMK. md. 796/2 ve İlgili mevzuat.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz ettiğim sebeplerle davanın kabulü ile söz konusu taşınmaz üzerinde kurulu bulunan intifa hakkının terkinine karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim.
…/…/2016
Davacı
Adı ve Soyadı
İmza
İntifa hakkı cebri icra ile sona erer mi?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com