Ev kredisi kaç günde çıkar?

ev-kredisi-kac-gunde-cikar

Ev kredisi başvuru koşulları değişmekle birlikte risk ve istihbaratında olumsuzluğu bulunmayan ve gelirini belgeleyen kimseler, konut kredisi kullanabiliyor. Peki ev kredisi kaç günde çıkar? diyorsanız işte yanıtı…

Ev kredisi kaç günde çıkar?
Ev kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak ifade ediliyor. Bankaların sunduğu uzun vadeli ve düşük faiz oranlı konut kredisi başvurularında bazı şartlar aranıyor.

Öncelikle kişinin aylık gelirinin, konut kredisi aylık ödemelerini karşılayacak düzeyde olması gerekiyor.
Ayrıca taşınmaz malın da aranan özelliklere uygun olması gerekiyor. Gayrimenkuldeki aranan özellikler Değerleme (Eksper) Raporuyla saptanıyor.

Değerleme Eksper Raporu bir binanın inşaat kalitesini, fiziki durumunu ve tamirat gereksimini, bina özelliklerini (ısıtma, kanalizasyon, v.s.), tapu kaydını, hisse payını ve piyasadaki yaklaşık değerini saptayan, yeminli bir uzman tarafından hazırlanıyor. Hazırlanan rapora göre konut kredisi veriliyor.

Aranan şartların uygun olması halinde tüketicinin belli oranlarda peşinat ödemesi gerekiyor. Peki ev kredisi kaç günde çıkar? diyorsanız işte yanıtı…

Ekspertiz sonrası rapor bankaya 1 yada 3 iş gününde ulaşıyor ve sonra da banka, kredi ile ilgili kesin kararını veriyor.

Kredi talebinin onaylanması durumunda kredinin kullandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor ve banka evi satan kişiye hesap açarak ödemeyi yapıyor.

Ev kredisi evin ne kadarına veriliyor?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com